Technische informatie

Bedekking
Het glas wordt geleverd in twee verschillende soorten: ‘standaard’ flexibel veiligheidsglas en warmtewerend flexibel veiligheidsglas. Beide soorten zijn leverbaar in 4 of 6 mm dikte. Warmtewerend glas is voorzien van een dunne laag waardoor zonlicht wordt gereflecteerd. Dit glas wordt veelal toegepast bij terrasoverkappingen.

Productie
Nadat u met een adviseur heeft bepaald wat de meest geschikte overkapping voor uw situatie is, wordt het productieproces in werking gesteld.

Allereerst wordt de overkapping volledig uitgetekend op basis van de verkregen gegevens, zodat het benodigde staal en aluminium op maat gemaakt kan worden. Alle onderdelen, inclusief de geselecteerde bedekking, worden besteld zodat de montage op tijd kan worden uitgevoerd.

De stalen constructie, bestaande uit staanders, liggers en steunen, wordt op maat gemaakt en vervolgens verzinkt. De stalen onderdelen worden in een bad met vloeibaar zink gedompeld en na opdroging worden de verzinkte delen gepoetst. Deze methode wordt al sinds jaar en dag toegepast en is de beste manier om roestvorming te voorkomen. Na het verzinkproces wordt de constructie gekleurd.

Tijdens het verzinkproces van het staal, worden de benodigde aluminium onderdelen op maat gemaakt. Het gehele pakket van stalen en aluminium onderdelen wordt vervolgens in de gewenste kleur gebracht door poedercoating.

Om topkwaliteit en een lange levensduur te kunnen garanderen worden alle stalen en aluminium onderdelen voorzien van een dubbele laag poedercoating. Het materiaal wordt eerst ontvet alvorens er een laag poeder op geneveld wordt. De poeder blijft plakken door elektrostatische lading. De bepoederde materialen gaan de oven in om vervolgens uit te harden en verwerkt te worden in onze overkappingen.

Wanneer alle onderdelen de kwaliteitscontroles hebben doorstaan, wordt uw overkapping klaargemaakt voor transport en montage.

Fundering
Alle overkappingen met staanders worden gefundeerd om verzakking te voorkomen. In de meeste gevallen wordt hiervoor gebruik gemaakt van geprefabriceerde en nastelbare schroeffundatie.

Draagconstructie
De portalen en de steunen van de overkappingen zijn gemaakt van thermisch verzinkt staal of aluminium. Ze worden in de door u gewenste RAL-kleur gespoten. Deze RAL-kleur wordt door middel van poedercoating aangebracht op de constructiedelen. Dit proces garandeert een maximale bescherming tegen nadelige weersinvloeden die uw overkapping kunnen aantasten.

Kapconstructie
De kapconstructie bestaat uit aluminium goten, bogen en dekroeden, die in dezelfde kleur als de draagconstructie worden gespoten. Het glas wordt zorgvuldig op de bogen of de dekroeden gemonteerd, zodat de veiligheid gewaarborgd is. Indien de overkapping tegen een gevel van een woning staat, wordt gebruik gemaakt van een afdichtrubber om de aansluiting spatwaterdicht te maken.

Hemelwaterafvoer
Het regenwater dat op de overkapping valt komt in de goot terecht. Veelal wordt een bestaande regenafvoer aan de gevel van de woning gebruikt om het water van de overkapping af te voeren. Indien geen regenpijp beschikbaar is wordt het water afgevoerd door één of meerdere staanders om vervolgens via een grindbed in de grond te verdwijnen. Een eenvoudige, maar effectieve oplossing.

Afwerking
Elke overkapping wordt op maat gemaakt. De verschillende onderdelen worden met roestvast stalen (A2 kwaliteit) materialen bevestigd, zodat ook hier roestvorming of corrosie tegengegaan wordt. Onderhoud wordt zo tot een minimum beperkt.

De montage
De montage van uw overkapping wordt door vakmensen uitgevoerd. Daar kunt u van op aan. De bouwtijd is doorgaans niet meer dan één dag, omdat elke overkapping geheel op maat wordt gemaakt. De overkapping wordt als een bouwpakket aangeleverd en gemonteerd.