Veel gestelde vragen

Wij denken dat we een hele aparte situatie hebben wilt u daar eens naar kijken?
Ja zeker, ons motto is: kan niet, bestaat niet. Wij komen ter plaatse en laten ons vakmanschap werken om vervolgens met een constructief verantwoorde en betaalbare passende oplossing te komen.

Is het echt glas?
Ja, flexibel veiligheidsglas, glas heeft een lange houdbaarheid en trekt geen vuil aan. Tijdens een regenbui zal regen op glas niet zoveel lawaai maken als op kunststof.

Van welk materiaal worden de overkappingen gemaakt?
Van aluminium en/of staal.

Moet er geheid worden ?
Nee. Alle overkappingen met staanders worden gefundeerd om verzakking te voorkomen. In de meeste gevallen wordt hiervoor gebruik gemaakt van geprefabriceerde en nastelbare betonpoeren.

Hoe wordt het water afgevoerd ?
Het regenwater dat op de overkapping valt komt in de goot terecht. Veelal wordt een bestaande regenafvoer aan de gevel van de woning gebruikt om het water van de overkapping af te voeren. Indien er geen regenpijp beschikbaar is wordt het water van de overkapping afgevoerd door een of meerdere staanders om vervolgens via een grindbed in de grond te verdwijnen.

Hoe maak ik de overkapping schoon ?
Westerzon overkappingen zijn onderhoudsarm. Schoonmaken is voldoende en een vereiste om uw overkapping jarenlang mooi te houden. U kunt hiervoor dezelfde materialen gebruiken die u ook bij het schoonmaken van uw auto gebruikt. Een lange borstel waar water doorheen loopt wordt ook wel gebruikt.

Wat is de levertijd van een overkapping?
De levertijd is ongeveer 8 – 12 werkweken.