Veel gestelde vragen

Wat is de prijs van een Westerzon terrasoverkapping ?
Een terrasoverkapping is verkrijgbaar in vier varianten. De HR kenmerkt zich door een gebogen glasconstructie met aan weerszijden een gesloten goot. De types VL en VZ zijn overkappingen met een vlak hellend dak. De breedte van de overkapping bepaalt of het een lichte (VL) of een zware (VZ) uitvoering wordt. Ten slotte is het type KR een combinatie van de HR en de VL en kenmerkt zich door een kwart gebogen glasconstructie, deze kan maximaal 2800 mm breed zijn.

HR (halfrond), vanaf € 4550,-
KR (kwartrond), vanaf € 4400,-
VL (vlakdak licht) vanaf € 4150,-
VZ (vlakdak zwaar) vanaf € 7225,-

De prijzen zijn inclusief plaatsing door ons eigen bouwteam, een kleur naar keuze en de BTW.

De fundering en de hemelwaterafvoer zijn eveneens inbegrepen. De standaard gootlengte is 5000 of 6000 mm, andere lengtes zijn ook leverbaar. Doordat wij maatwerk leveren is de breedte ook aan te passen, mits het type dit toelaat. De prijzen hierboven gelden voor een lengte van 5000 mm. Een prijsberekening krijgt u na het inmeten toegestuurd.

Wat is de prijs van een Westerzon carport?
Een Westerzon carport is in meerdere modellen en uitvoeringen verkrijgbaar. Alle lengte- en breedteverhoudingen zijn mogelijk, maar een enkele kap kan maximaal 3745 mm breed zijn. Bij grotere breedtes zal de overkapping uit meerdere kappen bestaan.

Vrijstaand
HR enkel vanaf € 4850,-
HR dubbel vanaf € 7800,-

Zijgevelaanbouw
HR enkel vanaf € 4675,-
HR dubbel vanaf € 7650,-

Kopgevelaanbouw
HR enkel vanaf € 4525,-
HR dubbel vanaf € 7200,-

Hangend
HR enkel vanaf € 4450,-
HR dubbel vanaf € 7350,-

De prijzen zijn inclusief plaatsing door ons eigen montageteam, een kleur naar keuze en de BTW. De fundering en de hemelwaterafvoer zijn eveneens inbegrepen. De prijzen hierboven gelden voor een lengte van 5000 mm. Een prijsberekening krijgt u na het inmeten toegestuurd.

Wij denken dat we een hele aparte situatie hebben wilt u daar eens naar kijken?
Ja zeker, ons motto is: kan niet, bestaat niet. Wij komen ter plaatse en laten ons vakmanschap werken om vervolgens met een constructief verantwoorde en betaalbare passende oplossing te komen.

Is het echt glas?
Ja, flexibel veiligheidsglas, glas heeft een lange houdbaarheid en trekt geen vuil aan. Tijdens een regenbui zal regen op glas niet zoveel lawaai maken als op kunststof.

Van welk materiaal worden de overkappingen gemaakt?
Van aluminium en/of staal.

Moet er geheid worden ?
Nee. Alle overkappingen met staanders worden gefundeerd om verzakking te voorkomen. In de meeste gevallen wordt hiervoor gebruik gemaakt van geprefabriceerde en nastelbare betonpoeren.

Hoe wordt het water afgevoerd ?
Het regenwater dat op de overkapping valt komt in de goot terecht. Veelal wordt een bestaande regenafvoer aan de gevel van de woning gebruikt om het water van de overkapping af te voeren. Indien er geen regenpijp beschikbaar is wordt het water van de overkapping afgevoerd door een of meerdere staanders om vervolgens via een grindbed in de grond te verdwijnen.

Hoe maak ik de overkapping schoon ?
Westerzon overkappingen zijn onderhoudsarm. Schoonmaken is voldoende en een vereiste om uw overkapping jarenlang mooi te houden. U kunt hiervoor dezelfde materialen gebruiken die u ook bij het schoonmaken van uw auto gebruikt. Een lange borstel waar water doorheen loopt wordt ook wel gebruikt.

Wat is de levertijd van een overkapping?
De levertijd is ongeveer 8 – 12 werkweken.