Carwash overkappign meervoudig

 • Vrijblijvende offerte
 • Uitstekende garantie
 • Advies op locatie
 • Snelle levering

  Direct offerte aanvragen

  Bedekking
  Het glas wordt geleverd in twee verschillende soorten: ‘standaard’ flexibel veiligheidsglas en warmtewerend flexibel veiligheidsglas. Beide soorten zijn leverbaar in 4 of 6 mm dikte. Warmtewerend glas is voorzien van een dunne laag waardoor zonlicht wordt gereflecteerd. Dit glas wordt veelal toegepast bij terrasoverkappingen.

  Productie
  Nadat u met een adviseur heeft bepaald wat de meest geschikte overkapping voor uw situatie is, wordt het productieproces in werking gesteld.

  Allereerst wordt de overkapping volledig uitgetekend op basis van de verkregen gegevens, zodat het benodigde staal en aluminium op maat gemaakt kan worden. Alle onderdelen, inclusief de geselecteerde bedekking, worden besteld zodat de montage op tijd kan worden uitgevoerd.

  De stalen constructie, bestaande uit staanders, liggers en steunen, wordt op maat gemaakt en vervolgens verzinkt. De stalen onderdelen worden in een bad met vloeibaar zink gedompeld en na opdroging worden de verzinkte delen gepoetst. Deze methode wordt al sinds jaar en dag toegepast en is de beste manier om roestvorming te voorkomen. Na het verzinkproces wordt de constructie gekleurd.

  Tijdens het verzinkproces van het staal, worden de benodigde aluminium onderdelen op maat gemaakt. Het gehele pakket van stalen en aluminium onderdelen wordt vervolgens in de gewenste kleur gebracht door poedercoating.

  Om topkwaliteit en een lange levensduur te kunnen garanderen worden alle stalen en aluminium onderdelen voorzien van een dubbele laag poedercoating. Het materiaal wordt eerst ontvet alvorens er een laag poeder op geneveld wordt. De poeder blijft plakken door elektrostatische lading. De bepoederde materialen gaan de oven in om vervolgens uit te harden en verwerkt te worden in onze overkappingen.

  Wanneer alle onderdelen de kwaliteitscontroles hebben doorstaan, wordt uw overkapping klaargemaakt voor transport en montage.

  Fundering
  Alle overkappingen met staanders worden gefundeerd om verzakking te voorkomen. In de meeste gevallen wordt hiervoor gebruik gemaakt van geprefabriceerde en nastelbare schroeffundatie.

  Draagconstructie
  De portalen en de steunen van de overkappingen zijn gemaakt van thermisch verzinkt staal of aluminium. Ze worden in de door u gewenste RAL-kleur gespoten. Deze RAL-kleur wordt door middel van poedercoating aangebracht op de constructiedelen. Dit proces garandeert een maximale bescherming tegen nadelige weersinvloeden die uw overkapping kunnen aantasten.

  Kapconstructie
  De kapconstructie bestaat uit aluminium goten, bogen en dekroeden, die in dezelfde kleur als de draagconstructie worden gespoten. Het glas wordt zorgvuldig op de bogen of de dekroeden gemonteerd, zodat de veiligheid gewaarborgd is. Indien de overkapping tegen een gevel van een woning staat, wordt gebruik gemaakt van een afdichtrubber om de aansluiting spatwaterdicht te maken.

  Hemelwaterafvoer
  Het regenwater dat op de overkapping valt komt in de goot terecht. Veelal wordt een bestaande regenafvoer aan de gevel van de woning gebruikt om het water van de overkapping af te voeren. Indien geen regenpijp beschikbaar is wordt het water afgevoerd door één of meerdere staanders om vervolgens via een grindbed in de grond te verdwijnen. Een eenvoudige, maar effectieve oplossing.

  Afwerking
  Elke overkapping wordt op maat gemaakt. De verschillende onderdelen worden met roestvast stalen (A2 kwaliteit) materialen bevestigd, zodat ook hier roestvorming of corrosie tegengegaan wordt. Onderhoud wordt zo tot een minimum beperkt.

  De montage
  De montage van uw overkapping wordt door vakmensen uitgevoerd. Daar kunt u van op aan. De bouwtijd is doorgaans niet meer dan één dag, omdat elke overkapping geheel op maat wordt gemaakt. De overkapping wordt als een bouwpakket aangeleverd en gemonteerd.

  Glasbedekking

  Het glas wordt geleverd in twee verschillende soorten: ‘standaard’ flexibel veiligheidsglas en warmtewerend flexibel veiligheidsglas.

  Beide soorten zijn leverbaar in 4 of 6 mm dikte. Warmtewerend glas is voorzien van een dunne laag waardoor zonlicht wordt gereflecteerd. Dit glas wordt veelal toegepast bij terrasoverkappingen.

  Standaard wordt uitgegaan van een standaard blanke glasbedekking. Het door ons gebruikte glas is zeer sterk en heeft als voordeel, dat het gemakkelijk schoon te houden is.


  Led verlichting

  In alle overkappingen, waar liggers in de draagconstructie zijn verwerkt, kan led verlichting worden toegepast. Bij een enkele HR carport en een KR terrasoverkapping worden per ligger twee spotjes gemonteerd. Bij een dubbele HR carport en een VZ terrasoverkapping worden per ligger drie spotjes toegepast. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om de verlichting te splitsen als u een overkapping met uw buren deelt.

  De armaturen zijn leverbaar in drie kleuren: wit, zwart en aluminium

  De verlichting wordt altijd compleet met een tijdschakelaar geleverd. Tegen meerprijs kunt u kiezen uit een schemerschakelaar of een bewegingsmelder. De lampjes geven warm wit licht en worden vooraf gemonteerd en verdeeld over de dwarsligger.


  Wanden

  Het is ook mogelijk om uw overkapping van gevelpanelen te voorzien. Zo zit u beschut en uit de wind. De panelen worden uitgevoerd in helder of ondoorzichtig veiligheidsglas of in Trespa wanden.

  In geval van glas kunt u kiezen voor standaard veiligheidsglas in de kleuren: blank, grijs, brons en groen

  Ook toepassing van Emalit glas is mogelijk. Emalit glas is ondoorzichtig en leverbaar in verschillende RAL-kleuren. Het gekleurde aanzicht ontstaat door het onder zeer hoge temperaturen emailleren van één van de zijden.

  Bij keuze voor gevelglas wordt 6 of 8 mm poligeslepen glas gebruikt. Deze glasplaten worden door middel van speciale glasklemmen tussen de constructie gemonteerd.


  Screen

  Voor het type terrasoverkapping VL & VZ zijn screens te verkrijgen welke bovenop de constructie geplaatst worden waardoor er een prachtig harmonieus geheel ontstaat.